Science and Technologie_Euregional Technology Award

Doelgroep

 • Voortgezet onderwijs

Kosten

 • Gratis

Thema

 • Beroepen
 • Techniekbreed

Periode

januari, februari, maart, april, mei, juni

Aanbod

 • Wedstrijd

Beschikbaar in

 • Limburg
Direct contact met aanbieder

Algemene beschrijving

Science and Technology_Euregional Technology Award

Algemene omschrijving:

De Euregional Technology Award is een innovatiewedstrijd voor tweede- en derdejaars HAVO / VWO studenten waaraan middelbare scholen uit de gehele Euregio Maas-Rijn deelnemen. De deelnemers bedenken duurzame oplossingen voor hedendaagse problemen. Dit met als doel hen te enthousiasmeren voor een studie, baan en toekomst in de techniek.

Het bestaat uit drie onderdelen:

Regionale voorrondes
Hierin bedenken de leerlingen van de bovenstaande scholen gedurende inspiratie-lessen bijzondere uitvindingen. Deze uitvindingen moeten hedendaagse problemen oplossen en mogen variëren van kleine huishoudelijke oplossingen tot oplossingen voor grote wereldproblemen.

Gedurende de les wordt er door de leerlingen een profiel aangemaakt op onze website. Hieraan kunnen de leerlingen ook foto’s en video’s toevoegen. Het profiel wordt door de deelnemers, in hun omgeving en op social media gedeeld. Dit betrekt ook de omgeving van de deelnemers bij de wedstrijd. Hetgeen essentieel is aangezien de omgeving een duidelijke rol speelt in het keuze gedrag van de leerlingen. Vervolgens proberen zij zoveel mogelijk stemmen te verzamelen voor hun idee.

Per regio gaat het idee met de meeste stemmen, met de hele klas, door naar het Euregionale finale event in het Continium te Kerkrade. Deze vijf ideeën krijgen op deze finaledag een prominente rol op de locatie en ontvangen een leuke prijs.

Hiernaast krijgen de leerlingen ook al tijdens de voorrondes inhoudelijke vragen over de Euregio en de bedrijven die hierbinnen vallen.

Het finale-event, bestaande uit twee onderdelen.

16 maart 2018 vindt de finale van de Euregional Technology Award plaats in het Continium discovery center te Kerkrade. Deze inspirerende locatie is het toneel voor een strijd tussen de winnende klassen waar kennis en vaardigheden centraal staan. De winnende klas neemt een Award en de geldprijs van €1000,- in ontvangst. Dit is de klas met de hoogste totaalscore. De jury bestaat mede uit hoogleraren en CEO’s uit de vijf deelnemende regio’s. De dag bestaat uit twee verschillende onderdelen, namelijk: praktische workshops en de technology quiz.

 1. Praktische workshops
  Het evenement start met praktische workshops zoals, bijvoorbeeld het bouwen van een brug. De scholieren krijgen materialen aangereikt om de oefening uit te kunnen voeren. In totaal gaan de scholieren met drie praktische oefeningen aan de slag. Bij de beoordeling ervan kijkt de jury niet alleen naar het eindresultaat maar ook naar het ontwerp, de samenwerking en de kwaliteit. Teamwork is namelijk niet alleen in de sport belangrijk, maar ook in het bedrijfsleven is het werken in multidisciplinaire teams essentieel om tot goede prestaties te komen.
   

 2. Technology quiz
  De namiddag van het finale event staat in het teken van de technology quiz. Deze quiz bestaat uit vier thema’s, die aansluiten bij de thema’s die gebruikt zijn in de voorronde. Bij elk thema krijgen de teams meerdere meerkeuzevragen voorgeschoteld. De winnaar van de quiz is het team met de hoogste score.

  De thema’s voor de editie 2017-2018 zijn:
  - Automotive
  - Maritime
  - Aviation
  - Technology is everywhere

Het natraject, bestaande uit twee onderdelen.
 

 1. Ten eerste brengen de winnende teams van de voorrondes een bezoek aan Cube design museum in Kerkrade waar hun winnende projecten verder worden uitgewerkt onder begeleiding van industriële ontwerpers en (technisch) specialisten uit het bedrijfsleven. Het doel van deze sessie is de Euregionale werking tussen scholen en studenten te promoten en te kijken of één van de projecten tot een mock up of prototype kan worden doorontwikkeld.

 2. Ten tweede is een virtuele expositie, waarbij de vijf winnende projecten extra aandacht en een prominente plek krijgen. Deze expositie wordt gelinkt aan, onder andere, de website van de organisatie.

Te behalen doelstellingen

De deelnemers bedenken duurzame oplossingen voor hedendaagse problemen. Dit met als doel hen te enthousiasmeren voor een studie, baan en toekomst in de techniek.

Bestemd voor

Kinderopvang

 • n.v.t.

Basisonderwijs

 • n.v.t.

Voortgezet onderwijs

 • HAVO
  Meer..
  - Leerjaar 2
  - Leerjaar 3
 • VWO
  Meer..
  - Leerjaar 2
  - Leerjaar 3

MBO

 • n.v.t.

Kosten

Gratis

Direct contact met aanbieder

Print deze pagina

Tell a friend

Beoordeling

Er zijn nog geen beoordelingen.

Bekijk alle beoordelingen van dit aanbod