Tech=Beautiful (Meisjes & Techniek)

Doelgroep

 • Voortgezet onderwijs

Kosten

 • Niet gratis

Thema

 • Bouwen en construeren
 • Techniekbreed

Periode

Het gehele jaar

Aanbod

 • Activiteit en project

Beschikbaar in

 • Noord Brabant
Dit aanbod is niet langer bestelbaar

Algemene beschrijving

In het programma oefenen de meisjes tijdens verschillende workshops met een aantal basisvaardigheden in bouw, hout/metaalbewerking, elektrotechniek en ICT. Stap voor stap werken zij toe naar het eindproduct: de Relax & Bling box. Deze R&B-box is een beautycase, sieradendoos, kaptafel en make-up doos in één! Er kan natuurlijk ook een mobiele telefoon of een MP3-speler in worden opgeborgen. De R&B-box wordt tijdens een van de workshops door de meisjes gepimpt, waardoor een heel persoonlijk product ontstaat dat zij graag en vol trots mee naar huis nemen.   

Het programma Diversiteit, Meisjes & Techniek bestaat uit de volgende onderdelen: 
- Zes workshops waarin de meisjes hun eigen R&B box maken.
- Docententraining: een workshop van 2 dagdelen waarin de docenten didactische tips en handvatten krijgen. 
- Ouderparticipatie-avonden. 
Optioneel: 
- Start- en een eindevent.

Te behalen doelstellingen

Het beroepsoriëntatieprogramma Diversiteit, Meisjes & Techniek heeft als doel de technische beroepsoriëntatie te stimuleren bij meisjes op het vmbo, havo en vwo. Dit programma is ontwikkeld voor de Praktische Sector Oriëntatie (PSO) en/of de loopbaanoriëntatie. Ouders kunnen met dit programma worden voorbereid om hun dochter te ondersteunen bij een eventuele keuze voor techniek. Het programma leert ook docenten hoe meisjes met succes met techniek kunnen kennismaken en past in de huidige trend om techniek in de onderbouw breed intersectoraal aan te bieden.

Bestemd voor

Kinderopvang

 • n.v.t.

Basisonderwijs

 • n.v.t.

Voortgezet onderwijs

 • VMBO
  Meer..
  - Leerjaar 2
 • HAVO
  Meer..
  - Brugklas
 • VWO
  Meer..
  - Brugklas

MBO

 • n.v.t.

Kosten

Niet gratis

Dit programma wordt in samenwerking met Fontys Pedagogisch Technische Hogeschool (PTH) op scholen uitgevoerd. De Stichting Diversiteit & Techniek geeft gratis advies over de opzet van het programma bij u op school en de ouderparticipatie-avonden.

Het lesmateriaal (documentatiemap) en het materiaalpakket voor het maken van de R&B-box kunt u via de stichting bestellen. De kosten van het materiaal bedragen 60 euro per leerling.

Optioneel: De school kan desgewenst gebruik maken van ondersteuning door Fontys PTH bij de workshops of het start- en eindevenement voor de leerlingen en voor de docententraining. Een training voor docenten bestaat uit twee dagdelen waarin de docenten zelf aan de slag gaan en tips krijgen hoe ze de workshops optimaal kunnen uitvoeren. Nadere afspraken voor optionele ondersteuning kunnen gemaakt worden met Fontys PTH (p.dirckx@fontys.nl).

Dit aanbod is niet langer bestelbaar

Print deze pagina

Tell a friend

Beoordeling

Tech=Beautiful (Meisjes & Techniek)

5

Dit project heeft alles!

Door: Mw. I. Benne

Het programma Diversiteit, Meisjes & Techniek (Tech = Beautiful) gaan wij in schooljaar 2014-2015 voor het vierde jaar op het Rythovius College draaien. Als school zijn wij erg...
Bekijk alle beoordelingen van dit aanbod