Van leegstand naar studentenpand

Doelgroep

 • Voortgezet onderwijs

Kosten

 • Niet gratis

Thema

 • Bouwen en construeren
 • Onderzoeken en ontwerpen

Periode

Het gehele jaar

Aanbod

 • Activiteit en project

Beschikbaar in

 • Landelijk
Direct contact met aanbieder

Algemene beschrijving

Deze workshop gaat over de transformatie van leegstaande panden naar studentenhuisvesting. Daarbij komen recht, financiën, bouw en samenleving (buurt) bij elkaar.
Elk jaar komen er meer studenten naar Delft. De vraag naar studentenkamers neemt dan ook steeds toe. Daarnaast is er veel leegstand in Nederland, ook in Delft: kantoren, winkels, kerken… Een mogelijke oplossing voor beide problemen (kamernood en leegstand) is het herontwikkelen van panden tot tijdelijke studentenhuisvesting.
In de workshop gaan we aan de slag met drie fictieve locaties (kantoorpanden) die kunnen worden omgebouwd. Deze brengen we grafisch in beeld en we gaan aan de slag met de beschikbare informatie over de verschillende locaties. We kijken naar de wensen van verschillende betrokkenen: wat zijn bijvoorbeeld de eisen die studenten stellen aan een kamer. Verder komen aan bod: de mogelijke indeling en moeite van transformatie, de kosten van renovatie, het rendement, het type buurt en regels waaraan je moet voldoen.
Elk groepje leerlingen werkt een locatie uit. De groepjes presenteren aan het einde hun oplossing, waarbij natuurlijk de ideale studentenkamer aan bod komt.

Toelichting preprofiel workshops

De TU Delft organiseert workshops voor leerlingen uit de onderbouw van het vwo op de campus van de universiteit. De leerlingen krijgen zo de mogelijkheid kennis te maken met techniek en het universitaire leven, een ervaring die kan bijdragen tot het maken van een goede profielkeuze. Onder deskundige begeleiding worden workshops gegeven vanuit de drie disciplines binnen de TU Delft: Design, Engineering en Science.

Praktische informatie

Het is mogelijk om één (halve dag) of twee (hele dag) workshops te volgen. U kunt per workshop een groep van 15 tot 30 leerlingen aanmelden. 
Graag bij reservering aangeven of u met de klas na de workshop ook het Science Centre wilt bezoeken (30 minuten). Naast de workshops op de campus is het ook mogelijk om op dinsdag of donderdag workshops op uw school te verzorgen. 
Voor informatie over workshops, reserveringen en andere vragen, kunt u mailen naar educatie-sciencecentre@tudelft.nl.

Te behalen doelstellingen

Algemene doelstelling preprofiel workshop

 • Het kennis laten maken met verschillende facetten van techniek, wat kan bijdragen tot het maken van een goede profielkeuze

Doelstelling workshop

 • Leerlingen maken kennis met wat erbij komt kijken bij de transformatie van leegstaande panden naar studentenhuisvesting. Hierbij worden aspecten belicht uit recht, financiën, bouw en samenleving. 

Bestemd voor

Kinderopvang

 • n.v.t.

Basisonderwijs

 • n.v.t.

Voortgezet onderwijs

 • VWO
  Meer..
  - Leerjaar 2
  - Leerjaar 3

MBO

 • n.v.t.

Kosten

Niet gratis

De workshop kost 6 euro per leerling. Bij deelname van een groep van 10 of minder leerlingen, geldt een basistarief van € 60,00.

Direct contact met aanbieder

Print deze pagina

Tell a friend

Beoordeling

Er zijn nog geen beoordelingen.

Bekijk alle beoordelingen van dit aanbod