Veelgestelde vragen

 

Een overzicht van de meest gestelde vragen

 1. Voor wie is TechFinder? 
  TechFinder is er voor docenten en leraren uit het basis- en voortgezet onderwijs die het belangrijk vinden om jongeren de kans te bieden om hun wetenschap- en techniektalenten te ontwikkelen. 
   
 2. Waarom is TechFinder ontwikkeld? 
  Er is behoefte aan een compleet overzicht van wetenschap en techniekactiviteiten en materialen. Op dit moment zien leraren, docenten en begeleiders door de vele bomen het bos niet meer. Daarnaast willen zij graag van collega's weten wat de ervaringen zijn. Aanbieders hebben eveneens de behoefte aan om gezamenlijk de scholen te informeren over de mogelijkheden om zo kosten te bespraken en meer inzicht te krijgen in bestaande activiteiten en nieuwe kansen. 
   
 3. Hoe werkt TechFinder?
  Docenten, leerkrachten en pedagogisch medewerkers kunnen zoeken in het totaalaanbod van techniekactiviteiten en materialen. Om de activiteiten of materialen aan te vragen, dient u zich eerst te registreren. Op de homepagina vindt u een korte instructiefilm. Meer weten? Klik hier voor de handleiding voor docenten, leerkrachten, begeleiders en pedagogisch medewerkers.
   
 4. Hoe kun je als aanbieder iets aan het aanbod toevoegen?
  Registreer u als aanbieder en u kunt direct aan de slag. Verzamel wel van te voren de gegevens die u wilt uploaden, zoals een goede omschrijving, een foto en een logo. Klik hier voor de handleiding voor bedrijven en instellingen.
 5. Kan ik anoniem een review plaatsen? 
  Ja dat kan. U kunt bij het plaatsen van een review kiezen of u dat anoniem of openbaar wilt doen.
   
 6. Welke partijen werken samen aan TechFinder? 
  TechFinder is een initiatief van Brabant voor Techniek! De vijf techniekpromotie platforms in Brabant werken samen om ervoor te zorgen dat docenten kunnen kiezen uit een zo breed en passend mogelijk aanbod van techniekactiviteiten en lesmaterialen. TechFinder is ontwikkeld door Brainport Development.
   
 7. Blijft TechFinder beperkt tot Brabant?
  Nee. TechFinder is vanaf 2014 geleidelijk uitgerold over Nederland. Eerst gestart in Haaglanden en Overijssel, daarna snel gevolg door Groot-Amsterdam, Noord-Holland, Drenthe, Groningen, Limburg, Drechtsteden en Zeeland. Sinds maart 2016 is regio Rotterdam-Rijnmond gestart met TechFinder.